Trenolin® Rosé DF 1 kg

Šetrný enzým pre zvýšenie výlisnosti bielych a ružových rmutov

Novinka
Na sklade 5 ks
165,37 €
134,45 € bez DPH
Značka: Erbsloh
EAN kód: 4032299203714
Obj. číslo: 4135726

Trenolin® Rosé DF je kvapalný enzýmový prípravok na ošetrenie rmutu pri výrobe ružových vín a vín typu Blanc de Noir a Blanc de Gris. Trenolin® Rosé DF je pektináza s veľmi nízkymi maceračnými vlastnosťami a tak je možné ovplyvniť extrakciu farbív do muštov. Trenolin® Rosé DF je ideálny ak sú vysoké teploty počas zberu, hrozno s vysokým obsahom antokyanínov (farbív) a vysokým pH muštu. Vďaka rýchlemu zmenšeniu viskozity postačuje krátkodobý kontakt s rmutom na maximalizáciu výťažnosti pri lisovaní.

Hlavné výhody a účely použitia Trenolin® Rosé DF:  

  • Ak treba dobrú výlisnosť muštu pri výrobe ružových vín, ale aby farba nebola ako pri "slabom" červenom víne
  • Výťažok aromatických látok z hrozna pri výrobe ružových vín bez uvoľňovania farbív
  • Nižšia extrakcia polyfenolov - horkých a oxidovateľných látok
  • Pri lisovaní bielych odrôd ktoré uvoľňujú farbivá a vína majú tmavú farbu: Tramín, Burgundské sivé (Pinot Gris) a podobne
  • Pri výrobe Blanc de Noir (biele z modrého, Klaret)
  • Pri ročníkoch s intenzívnym slnkom (úpal hrozna) = znížiť extrakciu polyfenolov
  • Pri výrobe ľahších bielych vín
  • Bez depsidázovej aktivity - viac nižšie
  • Kvapalná forma enzýmu = ľahké dávkovanie a aplikácia
  • Kvapalná forma enzýmu = bezpečnejšia manipulácia pre užívateľa

 Aplikácia a dávkovanie:

 Rmut:
 2 – 3 ml/100 kg (15 - 17 °C)
 Upozornenie:  Účinnosť závisí od množstva produktu, teploty a reakčnej doby. Teplota použitia by mala byť vyššia ako 12°C, silnejší účinok je
 pri teplote 15°C a viac. Čím vyššia je teplota, tým účinnejší je enzým. Prirodzená horná hranica enzýmu je 55 °C.
 Aplikácia: Zrieďte zodpovedajúce množstvo enzýmu na daný objem s malým množstvom tekutiny.  Postupne dávkujte do pomletého rmutu do
 rmutového čerpadla pri plnení lisu.
 Upozornenie: Bentonity deaktivujú činnosť enzýmu, preto by sa bentonit nemal používať počas pôsobenia enzýmu. Nepoužívajte muštové
 bentonity ( Seporit® PORE-TEC) spolu s Trenolin® Rosé DF. Alebo enzým aplikujte aspoň 2 - 3 hodiny pred Seporit PORE-TEC. 


Prečo je dôležitá čistota enzýmov Erbslöh bez depsidázovej aktivity pre Vaše vína?

Cinnamoylesteráza je štiepací ester, ktorý sa môže prirodzene vyskytnúť v enzýmových prípravkoch ako vedľajšia aktivita. Enzýmy Erbslöh sú bez depsidázovej aktivity (nemajú cinnamoyl-esterázovú aktivitu).
Ak sa Cinnamoylesteráza nachádza v enzýme podporuje:

  • Rýchle starnutie vín
  • Tvorbu prchavých fenolových látok zodpovedných za aromatickú odchýlku vo vínach
  • Zápach vo vínach, ktorý je často opísaný ako "lekáreň"
  • Cez reakčné produkty fenolových kyselín tvorba „bretty“ zápachov (mäso, kožené zápachy, mokrý pes)

-

Súbory na stiahnutie: