Trenolin® Super Plus DF 10 ml

Rýchlo pôsobiaci enzým na podporu lisovania hrozna a odkalovanie muštu

Na sklade viac ako 10 ks
1,95 €
1,59 € bez DPH
Značka: Erbsloh
EAN kód: 8586015783814
Obj. číslo: 413423211

Trenolin® SuperPLUS DF umožňuje skrátiť čas lisovania a spracovania muštu. Rýchle rozloženie komplexnej molekuly pektínu znižuje čas spracovania hrozna, pracovnú námahu a spotrebu elektrickej energie. Enzým sa používa do rmutu, muštu, mladého vína a do prírodne sladkých vín.

Hlavné výhody a účely použitia Trenolin® SuperPLUS DF:

  • Používa sa hlavne ako enzým na pomleté hrozno (rmut) pri lisovaní bielych odrôd hrozna
  • Lepšia výlisnosť. Získanie viac muštu pri lisovaní hrozna.
  • Lepší odtok muštu.
  • Zníženie potrebných lisovacích tlakov = nižší polyfenolový vstup (menej horkých látok).
  • Skrátený čas lisovania.
  • Lepšie odkalovanie muštov. Skrátenie času odkalovania a čistejší mušt.
  • Zlepšenie čírenia a filtrovateľnosti vín.
  • Vhodný aj na výrobu ružových a ľahkých červených vín.
  • Bez depsidázovej aktivity - viac nižšie.
  • Bez GMO a bez samo klonovania.
  • Bez konzervačných látok.
  • Kvapalná forma enzýmu = ľahké dávkovanie a aplikácia
  • Kvapalná forma enzýmu = bezpečnejšia manipulácia pre užívateľa

Aplikácia a dávkovanie:

 Hrozno:   cca. 5 - 10 ml/100 kg Mladé víno:   cca. 1 - 3 ml/hl
 Rmut:   cca. 3 - 7 ml/100 kg Sladká rezerva:   cca. 2 - 6 ml/hl
 Mušt:   cca. 1 - 3 ml/hl Termovinifikácia:   cca. 2 - 4 ml/100 L
 Aplikácia: Zrieďte zodpovedajúce množstvo enzýmu na daný objem s malým množstvom tekutiny a postupne dávkujte do pomletého
 rmutu do rmutového čerpadla pri plnení lisu.
 Upozornenie:  Účinnosť závisí od množstva produktu, teploty a reakčnej doby. Teplota použitia by mala byť vyššia ako 12°C, silnejší účinok je
 pri teplote 15°C a viac. Čím vyššia je teplota, tým účinnejší je enzým. Prirodzená horná hranica enzýmu je 55 °C.
 Upozornenie: Bentonity deaktivujú činnosť enzýmu, preto by sa bentonit nemal používať počas pôsobenia enzýmu. Nepoužívajte muštové
 bentonity ( Seporit® PORE-TEC) spolu s Trenolin® SuperPLUS DF. Alebo enzým aplikujte aspoň 2 - 3 hodiny pred Seporit PORE-TEC. 


Prečo je dôležitá čistota enzýmov Erbslöh bez depsidázovej aktivity pre Vaše vína?

Cinnamoylesteráza je štiepací ester, ktorý sa môže prirodzene vyskytnúť v enzýmových prípravkoch ako vedľajšia aktivita. Enzýmy Erbslöh sú bez depsidázovej aktivity (nemajú cinnamoyl-esterázovú aktivitu).
Ak sa Cinnamoylesteráza nachádza v enzýme podporuje:

  • Rýchle starnutie vín
  • Tvorbu prchavých fenolových látok zodpovedných za aromatickú odchýlku vo vínach
  • Zápach vo vínach, ktorý je často opísaný ako "lekáreň"
  • Cez reakčné produkty fenolových kyselín tvorba „bretty“ zápachov (mäso, kožené zápachy, mokrý pes)

-

Súbory na stiahnutie: