Trenolin® Xtract 1 kg

Enzým na výrobu prémiových červených vín

Náš tip
Na sklade 4 ks
215,99 €
175,60 € bez DPH
Značka: Erbsloh
EAN kód: 4032299221916
Obj. číslo: 4135727

Trenolin® Xtract je vysoko aktívny, tekutý enzým na ošetrenie červeného rmutu počas fermentácie, alebo pri procese zahrievania rmutu. V červenom rmute/kvasenom mušte dochádza aj k degradácii pektínu v dôsledku vysokej hladiny aktívnej pektinázy.

Hlavné výhody a účely použitia Trenolin® Xtract:

  • Úplná hydrolýza pektínu v rmute dosiahnutá v krátkom čase podporuje tvorbu štruktúrovaných červených vín.
  • Katechíny a farbivá sa optimálne extrahujú a prenášajú do muštu a mladého vína.
  • Stabilizačné účinky na farbivá k výrobe intenzívne tmavočervených vín.
  • Jemná a úplná extrakcia cenných látok.
  • Vhodný pre všetky bežné procesy rmutovania modrých odrôd v modernom vinárstve do 55 °C.
  • Bez GMO a bez samo klonovania.
  • Bez depsidázovej aktivity - viac nižšie
  • Kvapalná forma enzýmu = ľahké dávkovanie a aplikácia
  • Kvapalná forma enzýmu = bezpečnejšia manipulácia pre užívateľa

Aplikácia a dávkovanie:

 Rmuty z modrých odrôd po odstrapinení: 1 – 5 ml/100 kg
 Dávkovanie: Prispôsobte fermentačnej teplote, čím nižšia teplota, tým je potrebná vyššia dávka a naopak. 
 Prispôsobte odrode hrozna. Vyššiu dávku aplikujte na odrody s pevnou šupkou a naopak. 
 Aplikácia: Zrieďte zodpovedajúce množstvo enzýmu na daný objem s malým množstvom tekutiny a postupne dávkujte do pomletého
 rmutu do rmutového čerpadla ktorým plníte kvasnú nádobu. Premiešanie sa uskutoční počas fermentácie, kedy sa pri
 výrobe červených vín rmut mieša so šupkami hrozna. 
 Náš tip: Uvoľnené farbivá zo šupky (antokyaníny) sú pomerne nestále a ľahko sa rozpadávajú. Pre zachovanie intenzity farbív
 odporúčame v 2 - 3 deň pridať prírodný tanín: Tannivin SR, v dávke 10 g/hl ktorý uvedené farbivá zastabilizuje. 
 Upozornenie: Bentonity deaktivujú činnosť enzýmu, preto by sa bentonit nemal používať počas pôsobenia enzýmu. Nepoužívajte muštové
 bentonity ( Seporit® PORE-TEC) spolu s Trenolin® Xtract


Prečo je dôležitá čistota enzýmov Erbslöh bez depsidázovej aktivity pre Vaše vína?

Cinnamoylesteráza je štiepací ester, ktorý sa môže prirodzene vyskytnúť v enzýmových prípravkoch ako vedľajšia aktivita. Enzýmy Erbslöh sú bez depsidázovej aktivity (nemajú cinnamoyl-esterázovú aktivitu).
Ak sa Cinnamoylesteráza nachádza v enzýme podporuje:

  • Rýchle starnutie vín
  • Tvorbu prchavých fenolových látok zodpovedných za aromatickú odchýlku vo vínach
  • Zápach vo vínach, ktorý je často opísaný ako "lekáreň"
  • Cez reakčné produkty fenolových kyselín tvorba „bretty“ zápachov (mäso, kožené zápachy, mokrý pes)

-

Súbory na stiahnutie: