Viniflora oenos 2,5 hl

Baktérie jablčno-mliečneho kvasenia pre červené vína

Na sklade viac ako 10 ks
19,90 €
16,18 € bez DPH
Značka: Bradas
Obj. číslo: 43423490

Baktérie jablčno-mliečneho kvasenia pre červené vína v menších objemoch vína. 

Aplikácia a dávkovanie:

 Balenie/dávkovanie: Obsah balenia je na 2,5 hl (250 litrov) vína. Môže sa použiť aj na menší objem vína, nehrozí predávkovanie, JMF pôjde rýchlejšie. 
 Podmienky v rmute, alebo
 víne:
 Voľná SO2 vo víne: max 10 mg/l. Ideálne žiadna SO2. Celková SO2 : maximálne 30 mg/l
 Optimálne pH: 3,1 a viac
 Teplota vína 17 – 25 °C
 Tolerancia na alkohol: maximálne do 14 %
 Príprava: Nasypať priamo zo sáčku do vína.
 Doba aplikácie: Mladé víno po dokvasení a vylisovaní.
 Výživa:  Pre úspešnú JMF odporúčame výživu pre baktérie: MaloStar® Nutri v dávke 20 g/hl.
 Priebeh JMF: Sledujte jemné šumenie na povrchu vína. Typická je jemná aróma po kvasenej kapuste či vajíčkach. 
 Upozornenie:  Počas prebiehajúcej JMF nesmiete aplikovať síru! Prvé zasírenie až keď zmiznú príznaky prebiehajúcej JMF. 
 Upozornenie:  Príliš vysoký obsah CO2 vo víne môže brzdiť jablčno-mliečnu fermentáciu. V tom prípade je vhodne CO2 odstrániť premiešaním vína.
 Koniec JMF:  Ak je obsah kyseliny jablčnej 0 g/l. Obsah kyseliny mliečnej si môžete dať zmerať v našom laboratóriu. 


Upozornenie: baktérie odporúčame kupovať priamo v predajni. Na prevoz si zobrať izolačnú tašku, alebo izolačný box s chladičom.