Baktérie jablčno-mliečneho kvasenia pre červené vína v menších objemoch vína.
Aplikácia a dávkovanie:
| Balenie/dávkovanie: | Obsah balenia je na 2,5 hl (250 litrov) vína. Môže sa použiť aj na menší objem vína, nehrozí predávkovanie, JMF pôjde rýchlejšie. |
| Podmienky v rmute, alebo víne: | Voľná SO2 vo víne: max 10 mg/l. Ideálne žiadna SO2. Celková SO2 : maximálne 30 mg/l |
| Optimálne pH: 3,1 a viac | |
| Teplota vína 17 – 25 °C | |
| Tolerancia na alkohol: maximálne do 14 % | |
| Príprava: | Nasypať priamo zo sáčku do vína. |
| Doba aplikácie: | Mladé víno po dokvasení a vylisovaní. |
| Výživa: | Pre úspešnú JMF odporúčame výživu pre baktérie: MaloStar® Nutri v dávke 20 g/hl. |
| Priebeh JMF: | Sledujte jemné šumenie na povrchu vína. Typická je jemná aróma po kvasenej kapuste či vajíčkach. |
| Upozornenie: | Počas prebiehajúcej JMF nesmiete aplikovať síru! Prvé zasírenie až keď zmiznú príznaky prebiehajúcej JMF. |
| Upozornenie: | Príliš vysoký obsah CO2 vo víne môže brzdiť jablčno-mliečnu fermentáciu. V tom prípade je vhodne CO2 odstrániť premiešaním vína. |
| Koniec JMF: | Ak je obsah kyseliny jablčnej 0 g/l. Obsah kyseliny mliečnej si môžete dať zmerať v našom laboratóriu. |
Upozornenie: baktérie odporúčame kupovať priamo v predajni. Na prevoz si zobrať izolačnú tašku, alebo izolačný box s chladičom.