VinProtect 100 g

Prípravok na ochranu proti oxidácii a nežiaducim mikroorganizmom

Na sklade viac ako 10 ks
5,02 €
4,08 € bez DPH
Značka: Erbsloh
EAN kód: 8586015783579
Obj. číslo: 4117070

VinProtect je špeciálnym produktom disiričitanu (pyrosiričitanu, pyrosulfidu) draselného (50%), vitamínu C (kyseliny L (+) - askorbovej) a enologického tanínu. To poskytuje komplexnú ochranu proti oxidácii a nežiaducim mikroorganizmom.

Hlavné výhody a účely použitia VinProtect:

  • Pre výrobu moderných bielych a ružových vín kde je potrebné chrániť ovocné arómy.
  • Chráni potenciál arómy počas spracovania hrozna a čerstvého muštu.
  • Poskytuje účinnú ochranu pred oxidáciou a zaisťuje stabilizáciu aromatických a chuťových zložiek už v štádiu rmutu, muštu, alebo neskôr vo víne.
  • Kombinácia 3 antioxidantov v jednom prípravku: disiričitanu (pyrosiričitanu, pyrosulfidu) draselného, vitamínu C (kyseliny askorbovej) a enologického tanínu.
  • Kyselina askorbová a enologický tanín podporujú účinok SO2 ktorá sa potom pomalšie uvoľňuje (stráca).
  • Tvorba nežiaducich chutí (ako sú prchavé kyseliny) je minimalizovaná potlačením nežiaducich mikroorganizmov.

Dávkovanie:

  Dávka (g/hl)
 Rmut/Mušt (zdravé hrozno): 10g/Hl sa uvoľní cca 25mg/L voľného SO2
 Rmut/Mušt (poškodené hrozno): 20g/Hl sa uvoľní cca 50mg/L voľného SO2
 Víno: 20g/Hl sa uvoľní cca 50mg/L voľného SO2
 Maximálna dávka: Celková maximálna dávka 50 g/Hl by nemala byť prekročená podľa limitných právnych noriem.


Aplikácia:

 Rmut
 (odporúčané):
 Rozpustený VinProtect aplikujte postupne do rmutu počas mletia. Odporúčaná dávka na rmut je 10 až 20g /Hl podľa zdravotného stavu hrozna.
 Mušt: Za predpokladu že nebol sírený rmut, je možné VinProtect aplikovať aj do muštu, pričom je dôležité dobré premiešanie v celom objeme muštu.
 Víno: Pri aplikácii do vína je potrebné VinProtect dobre rozpustiť v malom množstve vína. Potom víno dobre ale jemne premiešajte. Treba dbať ale na to aby
 neboli prekročené maximálne limity obsahu síry. Maximálny obsah  kyseliny askorbovej nesmie byť viac ako 250 mg/L.

 

 Náš tip:
 (rmut)
 Dávka 20 g/hl účinne chráni či už zdravé, alebo poškodené hrozno. Pri klasickom postupe: mletie odstrapineného hrozna, čerpanie do lisu, lisovanie,
 čerpanie muštu do nádoby a odkaľovanie je v odkalenom mušte obsah voľnej SO2 približne 20 - 25 mg/l. To účinne chráni mušt pred oxidáciou a
 nežiadúcimi mikroorganizmami. Túto hladinu ale dokážu ušľachtilé kvasinky zvládnuť a rozbehnúť proces kvasenia. 
 Upozornenie: VinProtect (aj inú práškovú síru) vždy rozpustite vo vode/mušte alebo víne. Priamym posypaním hrozna/rmutu strácate účinnosť, nakoľko
 prášková síra je veľmi prchavá. 
 Upozornenie: Kyselina askorbová ovplyvňuje pri bežnej analýze obsah voľnej SO2. Namerané hodnoty sú vyššie oproti skutočnému obsahu voľnej SO2 a tak pri
 analýzach vín (muštov) s kyselinou askorbovou treba zvoliť príslušnú metódu: stanovenie SO2 po odpočte.

 

Súbory na stiahnutie: