VitaDrive® ProArom je inovatívny kvasinkový prípravok, ktorý chráni kvasinky pred stresom počas fázy rozmnožovania a fermentácie. VitaDrive® ProArom chráni arómy vína pred predčasnou oxidáciou a stratou vôní. Vysoký obsah redukčných zložiek ako glutatión chránia ľahko oxidovateľné zlúčeniny vín. Taktiež sú chránené tiolové arómy a polyfenoly, ktoré sú zodpovedné za farby bielych a ružových vín. Profitujú potom z toho vína, ktoré sú stabilné počas skladovania a zachovávajú si optimálne odrodové vlastnosti.
Unikátne zloženie z vybraných inaktívnych kvasiniek obsahujúce esenciálne prírodné zlúčeniny: Prirodzený kvasinkový glutatión, prirodzené redukčné peptidy kvasiniek, Lipidy (nenasýtené mastné kyseliny a steroly), Vitamíny a minerály, Aminokyseliny (A-skupina prednostne absorbovaná kvasinkami)
Účel a výhody použitia:
Pre víno:
- Intenzifikácia a ochrana vône vín
- Pozitívny vplyv na kyseliny a zachovanie ovocnosti
- Zlepšená stabilita pri skladovaní a vyzrievaní vín
- Zníženie a prevencia oxidačných reakcií (farba a zmena arómy)
- Podpora typických vlastností pre danú odrodu
- Predchádzanie atypickým starnutiam vín
Pre kvasinky:
- Kompenzácia nedostatku živín
- Detoxikácia xenobiotík (napr. zvyšky pesticídov)
- Zachovanie a stabilizácia štruktúry kvasiniek (stresy spôsobené teplotou a alkoholom)
- Redoxný pufor (tlmivý roztok) pri oxidačnom strese
- Zníženie stresu z ťažkých kovov
Dávkovanie a aplikácia:
Všeobecná dávka | 1:1 k množstve kvasiniek |
Aplikácia | Suspendovať v rehydratačnej zmesi vody a muštu (37 - 42 °C). Pridáva sa do roztoku pri rehydratácii kvasiniek. |
Ďalšia výživa | V závislosti od prirodzeného obsahu živín v muštoch/rmutoch či kvasoch, odporúčame doplniť živiny výživami pre kvasinky z rodov Vitamon® a VitaFerm® |
Náš tip | Neodporúča sa používať už do prebiehajúceho kvasenia |