VitaFerm® Base sa používa ako základná výživa pre kvasinky počas alkoholového kvasenia. Okrem základných živín hydrogenfosforečnanu amónneho (DAP) a tiamínchloridu (vitamín B1) poskytuje cenné látky z inaktivovaných kvasiniek. Výživa VitaFerm® Base kompenzuje nedostatok potrebných látok pre kvasinky v mušte, alebo v rmute a je základom pre bezpečné alkoholové kvasenie.
Hlavné účely použitia VitaFerm® Base:
- Zvýšenie obsahu dusíka
- Podpora rozmnožovania aktívnych kvasiniek
- Adsorpcia látok inhibujúcich kvasenie
- Podpora rastu kvasiniek a ich metabolizmu
- Obmedzenie nežiadúcich chybných aróm (napr. sirka)
- Podpora čistých odrodových tónov vo víne
- Bezpečné prekvasenie všetkého cukru do sucha.
- Čistý fermentačný profil
- Redukcia viazanej SO2 (nižšie dávky SO2)
Aplikácia a použitie:
Všobecná dávka | 3 x 30 g/hl |
Dávkovanie | Prvá dávka spolu s aplikáciou kvasiniek. Ďalšie dávky maximálne do ⅔ fermentácie |
Aplikácia | Rozpustiť v malom množstve vody/muštu a vliať do celého objemu. Pozor počas kvasenia vliať opatrne - riziko vypenenia muštu z nádoby |
Využiteľný dusík (YAN) | 10 g/hl VitaFerm® Base zvýši obsah využiteľného dusíka (YAN) o 14 mg/l |
Náš tip | Táto výživa prináša výhody z kombinácie anorganickej a organickej výživy Ideálna výživa ako štandard pre kvasenie |