VitaFerm® Bio je prvá certifikovaná organická výživa pre kvasinky na podporu aktivity kvasiniek počas alkoholového kvasenia. Od začiatku kvasenia táto výživa dodáva kvasinkám dôležité aminokyseliny, makro- a mikroelementy, ktoré táto výživa prirodzene obsahuje. VitaFerm® Bio je založená na deaktivovaných organických kvasinkách vyrobených podľa prísnych kritérií nariadenia EÚ (ES) 2018/848 o ekologickom poľnohospodárstve. Špeciálna technika mletia podporuje uvoľňovanie dôležitých prvkov. VitaFerm® Bio neobsahuje žiadne amónne soli.
Hlavné účely použitia VitaFerm® Bio:
- VitaFerm® Bio je ideálna na podporu všetkých druhov alkoholového kvasenia
- Zaisťuje vyváženú a rovnomernú výživu fermentujúcich kvasiniek
- Rýchly začiatok kvasenia
- Zaisťuje bezpečné kvasenie
- Zvýšená senzorická čistota kvaseného produktu
- Zabránenie vzniku nežiaducich tónov počas alkoholového kvasenia
- VitaFerm® Bio zabraňuje teplotným skokom po pridaní výživ, ktoré sa môžu vyskytnúť pri pridaní výživ s amoniakálnou zložkou
- Zvyšuje sa odolnosť kvasiniek voči stresovým faktorom, ako je neustály nárast alkoholu, nízke teploty, kvasinkové toxíny a zvyšky postrekov
Aplikácia a použitie:
Všeobecná dávka | 30 – 40 g/hl |
Dávkovanie | Aplikujte do fermentačnej nádoby pred začiatkom kvasenia. Priebežné dávkovanie počas kvasenia optimalizuje metabolickú výkonnosť kvasiniek. |
Aplikácia | Rozpustite požadované množstvo VitaFerm® Bio v mušte, alebo vode a aplikujte do celého objemu nádoby |
Náš tip | Ak má mušt či iný kvasený produkt veľmi nízky obsah dusíka, odporúčame pridať výživu s DAP (napr. Vitamon Combi) |