VitaFerm® O podporuje aromatický prejav vín vyrobených z neutrálnych odrôd hrozna a zároveň obohacuje škálu aróm vín vyrobených z aromatických odrôd hrozna. VitaFerm® O je 100% organická výživa kvasiniek, ktorá sa pridáva na začiatku alkoholovej fermentácie.
Účel a výhody použitia:
- Je obzvlášť bohatý na organicky asimilovateľný dusík, steroly, minerály a vitamíny = lepší štart a ukončenie fermentácie
- Komplexné živiny podporujúce rastovú fázu kvasiniek a zlepšujúce ich životaschopnosť
- Aminokyseliny, ktoré stimulujú tvorbu aromatických esterov
- Optimalizuje fermentačný výkon kvasiniek a aromatický potenciál fermentácie
Aplikácia a použitie:
Všeobecná dávka | 20 - 40 g/hl |
Aplikácia | Zmiešajte VitaFerm® O s 10-násobkom vody, alebo muštu. Potom pridajte do fermentačnej nádoby pred, alebo na začiatku kvasenia. |
Náš tip | V prípade muštu s veľmi nízkym obsahom dusíka je potrebné kombinovať VitaFerm® O s výživou bohatou na dusík z rady Vitamon® a VitaFerm® |
Poznámka | Aplikujte pred pridávaním amoniakálnej výživy |