VitaFerm® Ultra je multikomplex živín so všetkými základnými nutričnými zložkami z inaktivovaných kvasiniek (ako sú aminokyseliny, mastné kyseliny, minerály, steroly, vitamíny a ďalšie) pre bezpečnú a úspešnú fermentáciu. Unikátne zloženie z organických a anorganických živín zabezpečuje kvasinkám esenciálne, ale i doplnkové zložky pre kvasinky. Táto kombinácia prvkov je dôležitá pre ich rozmnožovanie, rast a biochemické funkcie čoho výsledkom je zdravé, čisté víno.
Zloženie:
- Diamóniumfosfát (DAP) - anorganický, rýchlo a ľahko prijímaný dusík
- Organický dusík z inaktivovaných kvasiniek a kvasinkových bunkových stien
- Steroly, najmä ergosterol
- Nasýtené a nenasýtené mastné kyseliny
- Nukleotidy – podporujú tvorbu vôní a chutí
- Peptidy a minerály
- Mannoproteíny a adsorpčné bunkové steny kvasiniek
Výhody použitia VitaFerm® Ultra pre kvasinky:
- Zabezpečiť kvasinkám všetky esenciálne živiny pre dosiahnutie optimálnej fermentácie
- Doplnenie chýbajúcich zložiek živín pri nepriaznivých ročníkoch
- Zvýšenie zdrojov komplexných dusíkatých zložiek
- Podpora rozmnožovania kvasiniek
- Adsorbcia látok ktoré inhibujú fermentáciu
Výhody použitia VitaFerm® Ultra pre víno:
- Pre komplexné vína vhodné na vyzrievanie so stabilnými aromatickými profilmi
- Ako súčasť konceptu živín na výrobu sviežich, ovocných vín
- Eliminácia možných sirkových tónov
- Úspešne sa zabráni možnej tvorbe nežiaducich chutí (octovina)
- Znížené viazanie SO2 – menej sírenia
Aplikácia a použitie:
Všeobecná dávka | 3 x 30 g/hl (Maximálna celková povolená dávka je 100 g/hl) |
Dávkovanie | Prvá dávka spolu s aplikáciou kvasiniek. Ďalšie dávky maximálne do ⅔ fermentácie |
Aplikácia | Rozpustiť v malom množstve vody/muštu a vliať do celého objemu. Pozor počas kvasenia vliať opatrne - riziko vypenenia muštu z nádoby |
Využiteľný dusík (YAN) | 10 g/hl VitaFerm® Base zvýši obsah využiteľného dusíka (YAN) o 14 mg/l |
Náš tip | Maximum pre kvasinky počas fermentácie |