VitaFerm® Ultra F3 10 kg

Komplex živín pre kvasinky pre najlepšie vína

Náš tip
Na sklade 2 ks
401,60 €
326,50 € bez DPH
Značka: Erbsloh
EAN kód: 4032299322125
Obj. číslo: 4224225

VitaFerm® Ultra je multikomplex živín so všetkými základnými nutričnými zložkami z inaktivovaných kvasiniek (ako sú aminokyseliny, mastné kyseliny, minerály, steroly, vitamíny a ďalšie) pre bezpečnú a úspešnú fermentáciu. Unikátne zloženie z organických a anorganických živín zabezpečuje kvasinkám esenciálne, ale i doplnkové zložky pre kvasinky. Táto kombinácia prvkov je dôležitá pre ich rozmnožovanie, rast a biochemické funkcie čoho výsledkom je zdravé, čisté víno. 

Zloženie:  

  • Diamóniumfosfát (DAP) - anorganický, rýchlo a ľahko prijímaný dusík
  • Organický dusík z inaktivovaných kvasiniek a kvasinkových bunkových stien
  • Steroly, najmä ergosterol
  • Nasýtené a nenasýtené mastné kyseliny
  • Nukleotidy – podporujú tvorbu vôní a chutí
  • Peptidy a minerály
  • Mannoproteíny a adsorpčné bunkové steny kvasiniek

Výhody použitia VitaFerm® Ultra pre kvasinky:

  • Zabezpečiť kvasinkám všetky esenciálne živiny pre dosiahnutie optimálnej fermentácie
  • Doplnenie chýbajúcich zložiek živín pri nepriaznivých ročníkoch
  • Zvýšenie zdrojov komplexných dusíkatých zložiek
  • Podpora rozmnožovania kvasiniek
  • Adsorbcia látok ktoré inhibujú fermentáciu

Výhody použitia VitaFerm® Ultra pre víno:

  • Pre komplexné vína vhodné na vyzrievanie so stabilnými aromatickými profilmi
  • Ako súčasť konceptu živín na výrobu sviežich, ovocných vín
  • Eliminácia možných sirkových tónov
  • Úspešne sa zabráni možnej tvorbe nežiaducich chutí (octovina)
  • Znížené viazanie SO2 – menej sírenia

Aplikácia a použitie:

 Všeobecná dávka 3 x 30 g/hl (Maximálna celková povolená dávka je 100 g/hl)
 Dávkovanie Prvá dávka spolu s aplikáciou kvasiniek. Ďalšie dávky maximálne do ⅔ fermentácie.
 Priebežné dávkovanie počas kvasenia optimalizuje metabolickú výkonnosť kvasiniek. 
 Aplikácia Rozpustiť v malom množstve vody/muštu a vliať do celého objemu. Pozor počas kvasenia vliať opatrne - riziko vypenenia muštu z nádoby
 Využiteľný dusík (YAN) 10 g/hl VitaFerm® Ultra zvýši obsah využiteľného dusíka (YAN) o 14 mg/l
 Náš tip Maximum pre kvasinky počas fermentácie


Naše skúsenosti a tipy k výžive kvasiniek:

  • Každá kvasinka ma iné nároky na potrebu výživy (je to v popise jednotlivých kvasiniek).
  • Každý ročník má vplyv na obsah nutričných látok potrebných pre kvasinky. Príliš teplý, alebo naopak príliš daždivý ročník znižujú obsah nutričných látok potrebných pre kvasinky.
  • Lokalita: ľahké a kamenisté pôdy znižujú obsah nutričných látok potrebných pre kvasinky.

Tieto faktory treba zohľadniť pri dávkovaní výživ pre kvasinky. Príliš nízky obsah nutričných látok potrebných pre kvasinky spôsobuje zlý priebeh kvasenia, nečisté tóny v kvasenom produkte (sirka), zastavené kvasenie a podobne. Naopak príliš vysoké dávkovanie výživ môže spôsobiť, že kvasinky nespotrebujú všetku výživu a tá ostane v skvasenom produkte čo môže viesť k jemne netypickým aromatickým tónom. Navyše sú to zbytočne vynaložené finančné náklady. 

Obsah využiteľného dusíka (YAN) pre kvasinky si môžete dať zmerať v našom laboratóriu buď v samostatnej analýze: Stanovenie asimilovateľného dusíka (nie je to potrebné pre každú odrodu samostatne ak sú na jednej parcele), alebo v kompletnej analýze: Predfermentačná analýza muštu.

Súbory na stiahnutie: