Flotácia
Vinárske potreby - Výroba vína - Biele vína - Ošetrenie rmutu a muštu - Flotácia
Jednou z metód čírenia muštu je flotácia. Jej princíp, na rozdiel od sedimentácie, spočíva vo vytlačení pevných častíc bobúľ muštom nasýteným vzduchom alebo dusíkom a náhlym poklesom tlaku muštu.Pred flotáciou treba mušt alebo rmut enzymovať, aby sa uľahčil alebo umožnil výtlak častí bobúľ. Samotný efekt flotácie sa aktivuje a zlepší pridaním špeciálnej silne bobtnajúcej želatíny. Všetky ostatné ošetrujúce prípravky, používané pri sedimentácii sú vhodné aj pre flotáciu.
Liquigel Flot 10kg
LiquiGel Flot je kvapalná želatína, špeciálne vyvinutá k flotácii hroznového muštu / šťavy., detail
ErbiGel® Flot 5kg
ErbiGel® Flot je želatína živočíšneho pôvodu vyrobená špeciálne pre flotáciu hroznového muštu. Jej kyslý charakter a vysoká bloomová hodnota (200..., detail
ErbiGel® Flot 25kg
ErbiGel® Flot je želatína živočíšneho pôvodu vyrobená špeciálne pre flotáciu hroznového muštu. Jej kyslý charakter a vysoká bloomová hodnota (200..., detail