HydroGum Bio je vysoko kvalitná, BIO tekutá arabská guma z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva, certifikovaná podľa nariadenia EÚ č.2018/848. Pomáha predchádzať zákalu z ťažkých kovov a vyzrážavaniu vínneho kameňa (kryštalické zákaly). Arabská guma (E 414) je prírodný produkt získaný z vysušenej šťavy z Acacia seyal. Vo víne pôsobí ako ochranný koloid. Má vedľajšie účinky v tom, že zlepšuje telo vína. Ide o tekutý produkt, a to znamená, že sa ľahko používa a možno ho pridávať priamo do vína. HydroGum Bio je filtrovaný a stabilizovaný pomocou kyseliny mliečnej. Neobsahuje SO2 a preto má neutrálnu vôňu.
Dávkovanie a aplikácia:
Aplikačná dávka závisí od typu vína a zvyčajne je 40 - 100 ml/100 l.
Maximálna povolená dávka je EÚ je 200 ml / 100 l.
HydroGum Bio sa pridáva do pred filtrovaného vína niekoľko dní pred fľaškovaním. Ak je ošetrované víno bohaté na koloidy, pridanie HydroGum Bio (tiež koloid) môže spôsobiť nadmerný obsah koloidov vo víne. To môže inhibovať filtráciu, najmä ak ide o konečnú filtráciu pomocou membránových filtrov. Tento filtračný efekt závisí od teploty, času pridávania a koloidnú štruktúru vína.