KaliContact je špeciálne pripravený kryštál vínneho kameňa (Hydrogenvínan draselný). Používa sa na prirodzenú stabilizáciu vín voči vypadávaniu vínneho kameňa. Vysoká potravinárska čistota, silný reaktívny povrch zabezpečujú vysokú účinnosť pri prirodzenom vypadávaní nadbytočného vínneho kameňa vo víne v nádobe a tým sa predíde jeho vypadávaniu vo fľaši.
Dávkovanie a aplikácia:
Všobecná dávka je 4 g KaliContactu na 1 liter ošetrovaného vína.
Pred aplikáciou KaliContactu treba zabezpečiť aby boli vína filtráciou zbavené zákalových častíc a čisté. V prípade, že víno bolo tesne pred tým odkyslované, nie je potrebné aby bol vyzrážaný kal odstránený stočením, alebo filtráciou. Víno pred aplikáciou KaliContactu musí byť už vychladené na stabilnú teplotu (4 ° C až -4 ° C). Potom sa dávkuje 4 g/ L KaliContactu a víno sa intenzívne premieša. Doba expozície je cca 4 – 6 hodín. Odporúča sa v hodinovom intervale víno ešte premiešavať. Oddelenie kryštálov prebieha ešte z vychladeného vína, najlepšie pomocou kalového, alebo kremelinového filtra.