MaloStar® Nutri je optimálny zdroj živín pre baktérie jablčno-mliečneho kvasenia. MaloStar® Nutri je zmes inaktivovaných kvasinkových zložiek bohatých na alfa-amino dusíkové zlúčeniny (aminokyseliny), polysacharidy z bunkových stien a celulózy.
Hlavné účely použitia MaloStar® Nutri:
- Baktérie jablčno-mliečneho kvasenia nemôžu využiť anorganický amoniakálny dusík. S MaloStar® Nutri je mladé víno obohatené využiteľnými dusíkatými zlúčeninami. Toto je obzvlášť dôležité v suchých ročníkoch, a v JMF v bielom, alebo ružovom víne.
- Polysacharidy z kvasinkových bunkových stien majú pozitívny vplyv na jablčno-mliečnu fermentáciu tým, že tvoria komplexy s trieslovinami, ktoré majú inhibičný účinok na baktérie jablčno-mliečnej fermentácie.
- Okrem dusíka a polysacharidov obsahuje MaloStar® Nutri esenciálne stopové prvky a vitamíny, ktoré hrajú dôležitú úlohu ako kofaktory pri jablčno-mliečnej fermentácii.
- Adsorpcia látok inhibujúcich jablčno-mliečnu fermentáciu (JMF).
Aplikácia a použitie:
Všeobecná dávka | 20 g/hl, |
Aplikácia | Rozpustiť v malom množstve vody/vína a vliať do celého objemu. Aplikujte pred očkovaním bakteriálnou kultúrou jablčno-mliečnej fermentácie. V prípade potreby jemne premiešajte. |