Jablčno-mliečna fermentácia
Vinárske potreby - Výroba vína - Biele vína - Jablčno-mliečna fermentácia
Očakávania spotrebiteľov pri bielych vínach čoraz viac smerujú k vínam s nižším dôrazom na obsah kyselín. Pri riadenej selekcii baktérií mliečneho kvasenia možno pripraviť moderné biele vína s dobrou štruktúrou s nižším obsahom kyselín. Jablčno-mliečna fermentácia je obzvlášť vhodná pre odrody viniča ako burgundské biele a chardonnay. Aj v prípade rizlingu má redukcia kyselín pomocou štartovacích kultúr baktérii prinajmenšom v určitých častiach pozitívny vplyv.

MaloStart® Fresh SK55 50hl
Bi-Start Fresh SK55 je vysoko koncentrovaná lyofilizovaná štartovacia kultúra pre priame zahájenie jablčno-mliečnej fermentácie v bielych a ružových..., detail

MaloStart® Fresh SK55 10hl
Bi-Start Fresh SK55 je vysoko koncentrovaná lyofilizovaná štartovacia kultúra pre priame zahájenie jablčno-mliečnej fermentácie v bielych a ružových..., detail