Oenoferm® Berry sú kvasinky, ktoré odhaľujú intenzívne arómy červeného bobuľového ovocia a zároveň zachovávajú prirodzenú sviežosť vína. Kvasinky majú vynikajúcu toleranciu voči alkoholu a ich rýchle a čisté kvasenie vedie k vínam s obzvlášť jasnými aromatickými tónmi. Oenoferm® Berry ponúka vinárom ideálny nástroj na vytváranie moderných, vláčnych a výrazných červených vín.
Viac informácii v článku: https://www.vinarskepotreby.sk/clanky/oenoferm-berry-uvolnite-ovocnost/
Odporúčané odrody: | Univerzálne kvasinky pre výrobu červených a ovocných vín (jahoda, višňa, čerešňa, ríbezľa a podobne) |
Tvorený charakter vo vínach: | Arómy červeného ovocia a višní pre ovocné a svieže červené vína |
Dávka: | 20 - 40 g/hl muštu |
Odporúčaná teplota pri kvasení: | 18 - 28 °C |
Nároky na výživu: | Vysoké |
Nároky na aktivátor: | Odporúča sa. Rehydratácia s VitaDrive® ProArom zvýši obsah aromatických látok. |
Tolerancia na alkohol: | Do 15,5 % |
Nástup kvasenia: | Rýchly |
Priebeh kvasenia: | Konštantná rýchlosť fermentácie |
Killer faktor: | Pozitívny |
Iné vlastnosti: | Veľmi nízka produkcia SO2 a prchavých kyselín Zachovanie kyseliny jablčnej |
Na získanie optimálneho množstva životaschopných buniek kvasiniek odporúčame pridať 20 - 40 g Oenoferm® Berry na 100 l muštu. Toto zabezpečuje rýchly nástup fermentácie a dominanciu nad voľne žijúcimi mikroorganizmami. V rehydratačnom postupe je zmysluplné použiť biologický kvasinkový aktivátor VitaDrive® v rovnakom množstve ako je množstvo kvasiniek s cieľom posilniť kvasinky v ranom štádiu ich života. V závislosti od výživovej situácie muštov a rmutov odporúčame použiť kvasinkové výživy z druhov Vitamon® alebo VitaFerm®.