Oenoferm® Berry 500 g

Kvasinky pre svieže, moderné červené vína s výraznými arómami bobuľového ovocia

Novinka
Na sklade 10 ks
65,69 €
55,20 € bez DPH
Značka: Erbsloh
EAN kód: 4032299302813
Obj. číslo: 421423539

Oenoferm® Berry sú kvasinky, ktoré odhaľujú intenzívne arómy červeného bobuľového ovocia a zároveň zachovávajú prirodzenú sviežosť vína. Kvasinky majú vynikajúcu toleranciu voči alkoholu a ich rýchle a čisté kvasenie vedie k vínam s obzvlášť jasnými aromatickými tónmi. Oenoferm® Berry ponúka vinárom ideálny nástroj na vytváranie moderných, vláčnych a výrazných červených vín.

Viac informácii v článku: https://www.vinarskepotreby.sk/clanky/oenoferm-berry-uvolnite-ovocnost/

 Odporúčané odrody: Univerzálne kvasinky pre výrobu červených a ovocných vín (jahoda, višňa, čerešňa, ríbezľa a podobne)
 Tvorený charakter vo vínach:  Arómy červeného ovocia a višní pre ovocné a svieže červené vína
 Dávka:  20 - 40 g/hl muštu
 Odporúčaná teplota pri kvasení: 18 - 28 °C
 Nároky na výživu: Vysoké
 Nároky na aktivátor: Odporúča sa. Rehydratácia s VitaDrive® ProArom zvýši obsah aromatických látok. 
 Tolerancia na alkohol:  Do 15,5 %
 Nástup kvasenia: Rýchly
 Priebeh kvasenia: Konštantná rýchlosť fermentácie
 Killer faktor: Pozitívny
 Iné vlastnosti: Veľmi nízka produkcia SO2 a prchavých kyselín
 Zachovanie kyseliny jablčnej

 

Na získanie optimálneho množstva životaschopných buniek kvasiniek odporúčame pridať 20 - 40 g Oenoferm® Berry na 100 l muštu. Toto zabezpečuje rýchly nástup fermentácie a dominanciu nad voľne žijúcimi mikroorganizmami. V rehydratačnom postupe je zmysluplné použiť biologický kvasinkový aktivátor VitaDrive® v rovnakom množstve ako je množstvo kvasiniek s cieľom posilniť kvasinky v ranom štádiu ich života. V závislosti od výživovej situácie muštov a rmutov odporúčame použiť kvasinkové výživy z druhov Vitamon® alebo VitaFerm®.

 

                                                                                                                                                        

Súbory na stiahnutie: