Oenoferm® BIO sú prvé certifikované sušené organické kvasinky pre organické vína a šumivé vína. Kmeň kvasiniek bol vybraný z viníc markgrófa Bádenského na hrade Staufenberg a pestovaný výlučne na certifikovaných organických živných médiách. Následné sušenie a balenie sa vykonáva v súlade s nariadením EÚ 834/2007 a nariadením EÚ 1254/2008. Kvasinkový kmeň Oenoferm® Bio-Selection Klingelberg zdôrazňuje typické vlastnosti odrody hrozna a terroiru. Kvasinky patria do druhu Saccharomyces cerevisiae var. bayanus a sú vhodné na kvasenie bielych, ružových a červených vín, medovín a iných fermentovaných nápojov v BIO produkcii. Tolerancia alkoholu je až 16,5 % obj. Najnovšie výsledky testov dokazujú tiež špeciálnu vhodnosť na výrobu šumivých vín.
Odporúčané odrody: | Univerzálne kvasinky pre všetky vína a sekty. Taktiež pre medovinu, ovocné vína a iné fermentované nápoje v BIO produkcii. |
Tvorený charakter vo vínach: | Zdôraznenie odrodových vlastností a terroiru. |
Dávka: | 20 - 30 g/hl muštu |
Odporúčaná teplota pri kvasení: | 16 - 22 °C pre biele/ružové vína 22 - 28 °C pre červené vína 14 - 20 °C pre sekty |
Nároky na výživu: | Nízke až stredné |
Nároky na aktivátor: | Nie je vyslovene potrebný |
Tolerancia na alkohol: | Do 16,5 % |
Nástup kvasenia: | Normálny |
Priebeh kvasenia: | Konštantná rýchlosť fermentácie |
Na získanie optimálneho množstva životaschopných buniek kvasiniek odporúčame pridať 20 - 30 g Oenoferm® Bio na 100 l muštu/rmutu. Toto zabezpečuje rýchly nástup fermentácie a dominanciu nad voľne žijúcimi mikroorganizmami. V závislosti od výživovej situácie muštov a rmutov odporúčame použiť kvasinkovej výživy z druhov VitaFerm® Bio, alebo PuroCell® O.