Oenoferm® Bio 500 g

Certifikované Bio kvasinky pre výrobu vín a sektov v BIO produkcii

Na sklade 7 ks
47,30 €
39,75 € bez DPH
Značka: Erbsloh
EAN kód: 4032299317411
Obj. číslo: 4214191

Oenoferm® BIO prvé certifikované sušené organické kvasinky pre organické vína a šumivé vína. Kmeň kvasiniek bol vybraný z viníc markgrófa Bádenského na hrade Staufenberg a pestovaný výlučne na certifikovaných organických živných médiách. Následné sušenie a balenie sa vykonáva v súlade s nariadením EÚ 834/2007 a nariadením EÚ 1254/2008. Kvasinkový kmeň Oenoferm® Bio-Selection Klingelberg zdôrazňuje typické vlastnosti odrody hrozna a terroiru. Kvasinky patria do druhu Saccharomyces cerevisiae var. bayanus a sú vhodné na kvasenie bielych, ružových a červených vín, medovín a iných fermentovaných nápojov v BIO produkcii. Tolerancia alkoholu je až 16,5 % obj. Najnovšie výsledky testov dokazujú tiež špeciálnu vhodnosť na výrobu šumivých vín.

 Odporúčané odrody: Univerzálne kvasinky pre všetky vína a sekty. Taktiež pre medovinu, ovocné vína a iné fermentované nápoje v BIO produkcii.
 Tvorený charakter vo vínach:  Zdôraznenie odrodových vlastností a terroiru.
 Dávka:  20 - 30 g/hl muštu
 Odporúčaná teplota pri kvasení: 16 - 22 °C pre biele/ružové vína
 22 - 28 °C pre červené vína
 14 - 20 °C pre sekty
 Nároky na výživu: Nízke až stredné
 Nároky na aktivátor: Nie je vyslovene potrebný
 Tolerancia na alkohol:  Do 16,5 %
 Nástup kvasenia: Normálny
 Priebeh kvasenia: Konštantná rýchlosť fermentácie

 

Na získanie optimálneho množstva životaschopných buniek kvasiniek odporúčame pridať 20 - 30 g Oenoferm® Bio na 100 l muštu/rmutu. Toto zabezpečuje rýchly nástup fermentácie a dominanciu nad voľne žijúcimi mikroorganizmami. V závislosti od výživovej situácie muštov a rmutov odporúčame použiť kvasinkovej výživy z druhov VitaFerm® Bio, alebo PuroCell® O.