Oenoferm® Bouquet sú aktívne suché vínne kvasinky známe svojimi vlastnosťami, ktoré podporujú vôňu bielych vín. Svojimi špeciálnymi metabolickými procesmi sú schopné uvoľňovať aromatické látky z hroznovej šťavy. Výrazná tvorba esterov a terpénov.
Odporúčané odrody: | Kvasinky pre aromatické odrody: Muškátové odrody, Müller – Thurgau, Tramín, Devín, Pálava, Furmint, Rizling rýnsky, Bouvier, Aj pre ružové vína |
Tvorený charakter vo vínach: | Podpora aróm zrelého a exotického ovocia Tvorba sladkých kvetinových vôni |
Dávka: | 20 - 40 g/hl muštu |
Odporúčaná teplota pri kvasení: | 16 - 20 °C |
Nároky na výživu: | Veľmi vysoké. Pri nedostatku výživy riziko sirky. |
Nároky na aktivátor: | Vysoko odporúčané. Rehydratácia s VitaDrive® ProArom podporí čistejší priebeh kvasenia |
Tolerancia na alkohol: | Do 15 % |
Nástup kvasenia: | Normálny |
Priebeh kvasenia: | Rýchly |
Iné vlastnosti: | Ideálny partner ku cuvée |
Na získanie optimálneho množstva životaschopných buniek kvasiniek odporúčame pridať 20 - 40 g Oenoferm® Bouquet na 100 l muštu. Toto zabezpečuje rýchly nástup fermentácie a dominanciu nad voľne žijúcimi mikroorganizmami. V rehydratačnom postupe je zmysluplné použiť biologický kvasinkový aktivátor VitaDrive® v rovnakom množstve ako je množstvo kvasiniek s cieľom posilniť kvasinky v ranom štádiu ich života. V závislosti od výživovej situácie muštov a rmutov odporúčame použiť kvasinkové výživy z druhov Vitamon® alebo VitaFerm®.