Oenoferm® Chardonnay 100 g

Kvasinky pre typický odrodový charakter Chardonnay, Burgunské biele a sivé

Na sklade viac ako 10 ks
10,12 €
8,50 € bez DPH
Značka: Erbsloh
EAN kód: 8586015783326
Obj. číslo: 4216727

Oenoferm® Chardonnay tvorí pri kvasení arómy s charakterom grapefruitu, citrónu a tropických plodov. Typický pre Chardonnay – charakter umocňuje šťavnatými nuansami so sviežosťou vystupujúcou do popredia. Ležanie na kvasničných kaloch (Sur-lies) môže mať dodatočné pozitívne účinky podobe ľahko uvoľňovaných väčších množstiev manoproteínov čím sa posilní celková chuť vína.

 Odporúčané odrody: Chardonnay, Burgundské (Rulandské) sivé a biele, Auxerrois
 Tvorený charakter vo vínach:  Grapefruit, citrón a tropické ovocie
 Dávka:  20 - 30 g/hl muštu
 Odporúčaná teplota pri kvasení: 16 - 22 °C
 Nároky na výživu: Bežné
 Nároky na aktivátor: Vysoko odporúčané. Rehydratácia s VitaDrive® ProArom zvýši obsah aromatických látok. 
 Tolerancia na alkohol:  Do 14 %
 Nástup kvasenia: Normálny
 Priebeh kvasenia: Mierny a rovnomerný
 Iné vlastnosti: Kvasinky veľmi dobre autolyzujú a ovoľňujú mannoproteíny čím sú vína guľatšie a plnšie = zrenie a miešanie na jemných kaloch
 Možná jablčno - mliečna fermentácia

 

Na získanie optimálneho množstva životaschopných buniek kvasiniek odporúčame pridať 20 - 30 g Oenoferm® Chardonnay na 100 l muštu. Toto zabezpečuje rýchly nástup fermentácie a dominanciu nad voľne žijúcimi mikroorganizmami. V rehydratačnom postupe je zmysluplné použiť biologický kvasinkový aktivátor VitaDrive® v rovnakom množstve ako je množstvo kvasiniek s cieľom posilniť kvasinky v ranom štádiu ich života. V závislosti od výživovej situácie muštov a rmutov odporúčame použiť kvasinkové výživy z druhov Vitamon® alebo VitaFerm®.