Oenoferm® PinoType sú kvasinky ktoré boli vybraté selekciou, ktorá bola robená výskumným ústavom HBLVA-Klosterneuburg. Táto kvasinka zvýrazní typický profil klasických Burgundských (Rulandských) odrôd a ich krížencov.
Biele vína | Červené vína | |
Odporúčané odrody: | Burgundské (Rulandské/Pinot) biele a sivé. Chardonnay, Auxerrois | Burgundské (Rulandské/Pinot) modré, Vavrinec, Pinot Meunier (Schwarzriesling) |
Tvorený charaker vín: | Vysoká tvorba ovocných esterov (Banán, exotické arómy) Krémovitá a minerálna dochuť Ľahká autolýza kvasiniek pre možnosť ležania na jemných kaloch a sur lies metódu | Ovocné tóny po bobuľovom ovocí, krémovitá dochuť Stabilizácia farbív Podpora jablčno-mliečnej fermentácie |
Odporúčaná teplota pri kvasení: | 18 - 22 °C | 18 - 28 °C |
Dávka: | 20 - 40 g/hl muštu | |
Nároky na výživu: | Stredné až vysoké | |
Nároky na aktivátor: | Odporúča sa. Rehydratácia s VitaDrive® zlepší priebeh kvasenia | |
Tolerancia na alkohol: | Do 14 % | |
Nástup kvasenia: | Pomalý | |
Priebeh kvasenia: | Mierny a pozvoľný | |
Iné vlastnosti: | Zvýšená tvorba glycerolu |
Na získanie optimálneho množstva životaschopných buniek kvasiniek odporúčame pridať 20 - 40 g Oenoferm® PinoType na 100 l muštu. Toto zabezpečuje rýchly nástup fermentácie a dominanciu nad voľne žijúcimi mikroorganizmami. V rehydratačnom postupe je zmysluplné použiť biologický kvasinkový aktivátor VitaDrive® v rovnakom množstve ako je množstvo kvasiniek s cieľom posilniť kvasinky v ranom štádiu ich života. V závislosti od výživovej situácie muštov a rmutov odporúčame použiť kvasinkové výživy z druhov Vitamon® alebo VitaFerm®.