Oenoferm® X-thiol 20 g

Alkohol tolerantné hybridné kvasinky pre exotické arómy.

Náš tip
Na sklade viac ako 10 ks
3,07 €
2,58 € bez DPH
Značka: Erbsloh
EAN kód: 8586015783296
Obj. číslo: 4216719

Oenoferm® X-thiol sú hybridné kvasinky bez genetickej modifikácie organizmu (GMO). Pozitívne vlastnosti dvoch rôznych kmeňov Saccharomyces cerevisiae boli spojené prostredníctvom fúzie protoplastov. Výhody tohto spojenia sa prejavili:

  • V silnej fermentačnej sile kmeňa Bayanus
  • Tvorba komplexných kvasných aróm s čerstvým ovocným buketom (ružový grapefruit a čierne ríbezle)
  • Zvýšená produkcia arómy zrelého ovocia (napr. Marakuja)
 Odporúčané odrody: Sauvignon, Rizlingy, Muškátové odrody, Burgundské (Rulandské) biele a sivé. Chardonnay,
 Muller - Thurgau, Veltlínske zelené, Ružové vína
 Dávka:  20 - 40 g/hl muštu
 Odporúčané teploty pri kvasení:

 < 15 °C: Štýl „Cool Climate“: viacvrstvový aromatický profil s vysokou expresívnosťou.
 Propagácia odrodovej moderny v štýle vína.
 18-22 °C: Zvýšenie ovocných tiolových aróm (4-MMP,3-MH, najmä 3-MHA):
 cassis, grapefruit, exotické ovocie, krušpán, čierne ríbezle
 Nároky na výživu: Nízke
 Nároky na aktivátor: Odporúča sa. Rehydratácia s VitaDrive® ProArom zvýši obsah aromatických látok. 
 Tolerancia na alkohol:  Do 16 %
 Nástup kvasenia: Rýchly
 Priebeh kvasenia: Rýchle a bezpečné
 Iné vlastnosti: Veľmi nízka tvorba SO2 a H2S
 Vysoký stupeň fermentácie a tolerancia alkoholu
 Ideálna kvasinka pre Sauvignon a ružové víno z Cabernet Sauvignon
 Pre moderné biele a ružové vína

 

Na získanie optimálneho množstva životaschopných buniek kvasiniek odporúčame pridať 20 - 40 g Oenoferm® X-thiol na 100 l muštu. Toto zabezpečuje rýchly nástup fermentácie a dominanciu nad voľne žijúcimi mikroorganizmami. V rehydratačnom postupe je zmysluplné použiť biologický kvasinkový aktivátor VitaDrive® ProArom v rovnakom množstve ako je množstvo kvasiniek s cieľom posilniť kvasinky v ranom štádiu ich života. V závislosti od výživovej situácie muštov a rmutov odporúčame použiť kvasinkové výživy z druhov Vitamon® alebo VitaFerm®.