Stabiverek 21 kg

Tekutá arabská guma

Na sklade 1 ks
167,43 €
140,70 € bez DPH
Značka: Erbsloh
EAN kód: 4032299531053
Obj. číslo: 4714615

Stabiverek je arabská guma (E 414), prírodný produkt vyrobený z extraktu africkej Akácie, ktorý pozostáva z polysacharidu (arabinogalaktán II) a proteínovej frakcie.

Táto štruktúra dáva arabskej gume dve základné vlastnosti:
 - Vysoko hydrofilný charakter, ktorý má vysokú stabilitu vo vodnom, alebo alkoholovom roztoku.
 - Povrchovo aktívny účinok proti emulziám a hydrofóbnym koloidným látkam.


Stabilizačný účinok arabskej gumy spočíva v komplexe polysacharidu a proteínu, ktorý má vplyv na nestabilné koloidy. Tento účinok sa líši v závislosti od druhu arabskej gumy. Stabiverek® sa vyrába výhradne zo šťavy Acacia verek (A. senegal), ktorá je známa svojim vysokým obsahom proteínových frakcií, a tak má vysoký ochranný účinok. Produkt je stabilizovaný S02 a kyselinou citrónovou.

  • Prevencia, stabilizácia koloidných a kryštalických komplexov
  • Zvýšenie účinku kyseliny metavínnej a CMC (karboxymethylcelulózy) voči tvorbe vínneho kameňa
  • Zabraňuje vypadávaniu častíc farbív u červených a ružových vín
  • Zníženie pocitu trpkej a horkej chute.
  • Zaokrúhľuje , umocňuje telo a plnosť vo víne
  • Prevencia voči vypadávaniu kovov (meď, železo)

Dávkovanie a aplikácia:

Biele, ružové a červené vína: 50 – 100 ml/hl
Maximálna povolená dávka: 120 ml/hl

Stabiverek® sa pridáva do čistého filtrovaného vína. Prídavok pred kremelinovou filtráciou sa neodporúča, lebo to môže viesť k strate prípravku. Prídavok tekutého Stabiverek®-u sa doporučuje do hotového vína, po poslednej filtrácii, niekoľko dní pred plnením. Vo výnimočných prípadoch, pri veľmi vysokom obsahu koloidov v ošetrovanom víne, môžu nastať problémy pri membránovej filtrácii. To je závislé od teploty, momentu ošetrenia a obsahu koloidov vo víne.

Súbory na stiahnutie: