Stanovenie kryštalickej stability

Stanovenie stability vín voči vypadávaniu kryštalických zákalov

Na sklade
6,20 €
5,04 € bez DPH
Značka: Bez značky

Vo vínach prirodzene vypadávajú kryštály vínneho kameňa - vínan draselný a vínan vápenatý. 
Každé víno má rôzny stupeň či už stability, alebo nestability na vypadávanie týchto kryštalických zákalov. 
Vplýva na to obsah draslíka, vápnika a množstvo kyselín vo víne. 

Vypadávanie vínneho kameňa je javom, ktorý konzumenti negatívne vnímajú. 

V tejto analytickej skúške poskytujeme výsledky na stabilitu vína na vínan draselný a vínan vápenatý. 
Výsledkom je či je víno stabilné, nestabilné, veľmi nestabilné, alebo extrémne nestabilné. 

Vinár tak pred fľašovaním môže vo víne urobiť úkon aby predišiel nežiadúcemu vypadávaniu kameňa vo fľaši. 

Zväčša je to aplikácia prípravkov na kryštalickú stabilitu