SweetGum 1 kg

Ľahko filtrovateľná, tekutá prírodná arabská guma

Náš tip
Na sklade 5 ks
17,14 €
14,40 € bez DPH
Značka: Erbsloh
EAN kód: 4032299530216
Obj. číslo: 4716706

SweetGum® je arabská guma (E 414), prírodný výpotok zo stromu africkej akácie (Acacia seyal). Arabská guma je hydrokoloid (arabinogalaktán II), zložený z polysacharidu a proteínovej frakcie. Táto štruktúra dodáva arabskej gume stabilizačný účinok na nestabilné koloidy, ktoré tvoria zákaly vo vínach.

Vo víne sa SweetGum® obvzlášť osvedčil u bielych, ružových a červených vín s ovocnou aromatikou
Veľkou výhodou SweetGum® je, že vo výrobe prešiel 0.45 μm mikrofiltráciou a tak je minimálne riziko upchatia membránových sviečok.
SweetGum® je stabilizovaný pomocou S02.

  • Prevencia, stabilizácia koloidných a kryštalických komplexov
  • Zvýšenie účinku kyseliny metavínnej a CMC (karboxymethylcelulózy) voči tvorbe vínneho kameňa
  • Zabraňuje vypadávaniu častíc farbív u červených a ružových vín
  • Zníženie pocitu trpkej a horkej chute
  • Dodanie pocitu sladkosti
  • Zaokrúhľuje, umocňuje telo a plnosť vo víne
  • Prevencia voči vypadávaniu kovov (meď, železo)

V pive dokonca aj nepatrné dávky SweetGum®-u významne zlepšujú stabilitu peny piva

  • Zlepšenie stability peny piva - obrázok
  • Možnosť použiť v ktorejkoľvek fáze výroby piva
  • Jeho pridanie neovplyvňuje tendenciu piva k zákalu a preto sa môže pridať do tlakovej nádrže aj po filtrácii
  • Zníženie pocitu trpkej a adstrigentnej chute
  • Zaokrúhľuje, umocňuje telo a plnosť

Dávkovanie a aplikácia:

Vo víne: Odporúčané dávkovanie: 50 - 150 ml /hl, Maximálna povolená dávka je 150 ml /hl
SweetGum® sa pridáva do čistého, prefiltrovaného vína. Ak sa pri fľašovaní používa membránová filtrácia, aplikácia SweetGum® do vína by mala byť minimálne 2-3 hodiny pred fľašovaním.

V pive: 2,5 - 10 g /hl (prepočet na 11 % ležiak)
Naše odporúčanie:
Pred aplikáciou vo výrobnej praxi by sa mali vykonať laboratórne testy na zistenie vplyvu na konečný produkt (kvalita, pena, vôňa, chuť).

Súbory na stiahnutie: