Trenolin® Filtro DF 250 g

Výkonný enzým na zlepšenie čírenia a filtrácie.

Na sklade 3 ks
54,12 €
44,- € bez DPH
Značka: Erbsloh
EAN kód: 8586015784491
Obj. číslo: 413423372

Trenolin® Filtro DF je kvapalný enzým na zlepšenie čírenia a filtrácie muštov/vín so širokým spektrom účinku. Obzvlášť určený na odbúranie slizovitých a koloidných látok v rmute, mušte a mladom víne.

Hlavné výhody a účely použitia Trenolin® Filtro DF:

  • Prevencia problémov s filtráciou už v mušte.
  • Zabezpečuje úplnú enzymatickú degradáciu slizu, najmä glukánu z Botrytis cinerea, v mušte a mladom víne.
  • Zlepšenie filtrácie v problematických vínach
  • Bez depsidázovej aktivity - viac nižšie
  • Neobsahuje žiadne konzervanty
  • Kvapalná forma enzýmu = ľahké dávkovanie a aplikácia
  • Kvapalná forma enzýmu = bezpečnejšia manipulácia pre užívateľa

Aplikácia a dávkovanie:

 Mušt:
 (Z poškodeného hrozna)
 10 – 15 ml/hl, zrieďte príslušné množstvo enzýmu s trochou tekutiny (voda, mušt) a premiešajte v mušte. Bentonity inhibujú
 enzýmy. Nepoužívajte muštové bentonity (napríklad  Seporit® PORE-TEC) spolu s Trenolin® Filtro DF. Alebo enzým aplikujte aspoň
 2 - 3 hodiny pred Seporit PORE-TEC. 
 Počas kvasenia:
 (mušt z poškodeného hrozna)
 10 – 15 ml/hl, zrieďte príslušné množstvo enzýmu s trochou tekutiny (voda, mušt) vlejte do kvasnej nádoby. Bentonity inhibujú
 enzýmy. Nepoužívajte fermentčný bentonit FermoBent PORE-TEC spolu s Trenolin® Filtro DF. Aplikujte Trenolin® Filtro DF
 až v poslednej fáze kvasenia, alebo pri stáčke mladého vína. 
 Mladé víno: 15 – 20 ml/hl, zrieďte príslušné množstvo enzýmu s trochou tekutiny (voda, víno) a premiešajte vo víne. Alebo pridajte pri stáčke
 mladého vína kedy príde aj k premiešaniu. Bentonity inhibujú enzýmy. Čírenie s Nacalit PORE-TEC urobte najskôr po 2-3 týždňoch
 od aplikácie Trenolin® Filtro DF.
 Hotové víno: 15 – 20 ml/hl, zrieďte príslušné množstvo enzýmu s trochou tekutiny (voda, víno) a premiešajte vo víne. Doba pôsobenia: 2-3
 týždne. Enzýmy sú bielkoviny, takže po pôsobení Trenolin® Filtro DF treba urobiť znovu bielkovinový test
 Teplota ošetrovaného
 produktu:
 Účinnosť závisí od množstva produktu, teploty a reakčného času. Teplota ošetrenia by mala byť vyššia ako 12 °C a najlepšie vyššia ako
 15 °C. Čím vyššia je teplota, tým je enzým účinnejší. Prirodzená horná hranica je 55 °C.


Prečo je dôležitá čistota enzýmov Erbslöh bez depsidázovej aktivity pre Vaše vína?

Cinnamoylesteráza je štiepací ester, ktorý sa môže prirodzene vyskytnúť v enzýmových prípravkoch ako vedľajšia aktivita. Enzýmy Erbslöh sú bez depsidázovej aktivity (nemajú cinnamoyl-esterázovú aktivitu).
Prítomnosť Cinnamoylesterázy podporuje:

  • Rýchle starnutie vín
  • Tvorbu prchavých fenolových látok zodpovedných za aromatickú odchýlku vo vínach
  • Zápach vo vínach, ktorý je často opísaný ako "lekáreň"
  • Cez reakčné produkty fenolových kyselín tvorba „bretty“ zápachov (mäso, kožené zápachy, mokrý pes)

 

Súbory na stiahnutie: