Trenolin® Rouge DF zintenzívňuje maceráciu červeného hrozna. Dá sa použiť aj na termovinifikáciu. Pre rýchle uvoľňovanie farebných pigmentov, tanínov a aromatických prekurzorov. Výsledné vína tak prejavia svoj plný potenciál. Trenolin® Rouge je bez depsidázy, a to nevedie k tvorbe nežiaducich prchavých fenolov.
Hlavné výhody a účely použitia Trenolin® Rouge DF:
- Pre vytváranie ovocných, harmonických a intenzívne farebných červených vín.
- Intenzívne narušenie šupky: podpora extrakcie antokyánov a tanínov z rmutu.
- Sprievodná aktivita štiepenia glykozidov uvoľňuje antokyány a zvyšuje stabilizáciu farby.
- Narušenie buniek vedie k uvoľňovaniu aromatických prekurzorov hrozna.
- Nízky obsah polyfenoloxidázy vďaka špeciálnemu výrobnému procesu.
- Vylepšené čírenie a filtrácia muštov zohriatych rmutov.
- Bez konzervačných látok.
- Bez GMO a bez samo klonovania.
- Bez depsidázovej aktivity - viac nižšie
- Kvapalná forma enzýmu = ľahké dávkovanie a aplikácia
- Kvapalná forma enzýmu = bezpečnejšia manipulácia pre užívateľa
Aplikácia a dávkovanie:
Klasické kvasenie na šupkách po odstrapinení a mletí (približne 25 - 30 °C): | 5 – 7 ml/100 kg |
Kvasenie pri nízkych teplotách po odstrapinení a mletí (približne 20 °C): | 6 – 8 ml/100 kg |
Kvasenie pri veľmi nízkych teplotách po odstrapinení a mletí (približne 15 -17 °C): | 8 - 10 ml/100 kg |
Kvasenie pri vysokých teplotách po odstrapinení a mletí (približne 50 °C) | 3 - 5 ml/100 kg |
Aplikácia: | Zrieďte zodpovedajúce množstvo enzýmu na daný objem s malým množstvom tekutiny a postupne dávkujte do pomletého rmutu do rmutového čerpadla ktorým plníte kvasnú nádobu. Premiešanie sa uskutoční počas fermentácie, kedy sa pri výrobe červených vín rmut mieša so šupkami hrozna. | |
Náš tip: | Uvoľnené farbivá zo šupky (antokyaníny) sú pomerne nestále a ľahko sa rozpadávajú. Pre zachovanie intenzity farbív odporúčame v 2 - 3 deň pridať prírodný tanín: Tannivin SR, v dávke 10 g/hl ktorý uvedené farbivá zastabilizuje. | |
Upozornenie: | Bentonity deaktivujú činnosť enzýmu, preto by sa bentonit nemal používať počas pôsobenia enzýmu. Nepoužívajte muštové bentonity ( Seporit® PORE-TEC) spolu s Trenolin® Rouge DF. |
Prečo je dôležitá čistota enzýmov Erbslöh bez depsidázovej aktivity pre Vaše vína?
Cinnamoylesteráza je štiepací ester, ktorý sa môže prirodzene vyskytnúť v enzýmových prípravkoch ako vedľajšia aktivita. Enzýmy Erbslöh sú bez depsidázovej aktivity (nemajú cinnamoyl-esterázovú aktivitu).
Ak sa Cinnamoylesteráza nachádza v enzýme podporuje:
- Rýchle starnutie vín
- Tvorbu prchavých fenolových látok zodpovedných za aromatickú odchýlku vo vínach
- Zápach vo vínach, ktorý je často opísaný ako "lekáreň"
- Cez reakčné produkty fenolových kyselín tvorba „bretty“ zápachov (mäso, kožené zápachy, mokrý pes)
-