Trenolin® Rouge DF 10 ml

Enzým pre výrobu ovocných a farebne intenzívnych červených vín

Na sklade viac ako 10 ks
2,97 €
2,41 € bez DPH
Značka: Erbsloh
EAN kód: 8586015783791
Obj. číslo: 413423209

Trenolin® Rouge DF zintenzívňuje maceráciu červeného hrozna. Dá sa použiť aj na termovinifikáciu. Pre rýchle uvoľňovanie farebných pigmentov, tanínov a aromatických prekurzorov. Výsledné vína tak prejavia svoj plný potenciál. Trenolin® Rouge je bez depsidázy, a to nevedie k tvorbe nežiaducich prchavých fenolov.

Hlavné výhody a účely použitia Trenolin® Rouge DF:

  • Pre vytváranie ovocných, harmonických a intenzívne farebných červených vín.
  • Intenzívne narušenie šupky: podpora extrakcie antokyánov a tanínov z rmutu.
  • Sprievodná aktivita štiepenia glykozidov uvoľňuje antokyány a zvyšuje stabilizáciu farby.
  • Narušenie buniek vedie k uvoľňovaniu aromatických prekurzorov hrozna.
  • Nízky obsah polyfenoloxidázy vďaka špeciálnemu výrobnému procesu.
  • Vylepšené čírenie a filtrácia muštov zohriatych rmutov.
  • Bez konzervačných látok.
  • Bez GMO a bez samo klonovania.
  • Bez depsidázovej aktivity - viac nižšie
  • Kvapalná forma enzýmu = ľahké dávkovanie a aplikácia
  • Kvapalná forma enzýmu = bezpečnejšia manipulácia pre užívateľa

Aplikácia a dávkovanie:

 Klasické kvasenie na šupkách po odstrapinení a mletí (približne 25 - 30 °C): 5 – 7 ml/100 kg
 Kvasenie pri nízkych teplotách po odstrapinení a mletí (približne 20 °C): 6 – 8 ml/100 kg
 Kvasenie pri veľmi nízkych teplotách po odstrapinení a mletí (približne 15 -17 °C): 8 - 10 ml/100 kg
 Kvasenie pri vysokých teplotách po odstrapinení a mletí (približne 50 °C) 3 - 5 ml/100 kg
 Aplikácia: Zrieďte zodpovedajúce množstvo enzýmu na daný objem s malým množstvom tekutiny a postupne dávkujte do pomletého
 rmutu do rmutového čerpadla ktorým plníte kvasnú nádobu. Premiešanie sa uskutoční počas fermentácie, kedy sa pri
 výrobe červených vín rmut mieša so šupkami hrozna. 
 Náš tip: Uvoľnené farbivá zo šupky (antokyaníny) sú pomerne nestále a ľahko sa rozpadávajú. Pre zachovanie intenzity farbív
 odporúčame v 2 - 3 deň pridať prírodný tanín: Tannivin SR, v dávke 10 g/hl ktorý uvedené farbivá zastabilizuje. 
 Upozornenie: Bentonity deaktivujú činnosť enzýmu, preto by sa bentonit nemal používať počas pôsobenia enzýmu. Nepoužívajte muštové
 bentonity ( Seporit® PORE-TEC) spolu s Trenolin® Rouge DF


Prečo je dôležitá čistota enzýmov Erbslöh bez depsidázovej aktivity pre Vaše vína?

Cinnamoylesteráza je štiepací ester, ktorý sa môže prirodzene vyskytnúť v enzýmových prípravkoch ako vedľajšia aktivita. Enzýmy Erbslöh sú bez depsidázovej aktivity (nemajú cinnamoyl-esterázovú aktivitu).
Ak sa Cinnamoylesteráza nachádza v enzýme podporuje:

  • Rýchle starnutie vín
  • Tvorbu prchavých fenolových látok zodpovedných za aromatickú odchýlku vo vínach
  • Zápach vo vínach, ktorý je často opísaný ako "lekáreň"
  • Cez reakčné produkty fenolových kyselín tvorba „bretty“ zápachov (mäso, kožené zápachy, mokrý pes)

-

Súbory na stiahnutie: