Najnovší produkt VinoStab® 2.0 je špeciálne vyvinutý tak, aby zabezpečil jedinečnú filtrovateľnosť a zároveň zachoval ochranu pred vyzrážaním vínneho kameňa. Vďaka novému výrobnému procesu ponúka VinoStab® 2.0 vynikajúce filtračné vlastnosti – aj pri vysokých dávkach. Táto výhoda zostáva stabilná počas celého procesu filtrácie, čo umožňuje vysoko efektívne procesy filtrácie a plnenia do fliaš. VinoStab® 2.0 sa ľahko dávkuje a možno ho integrovať do flašovacieho procesu bez čakania. Ošetrenie touto CMC novej generácie ponúka vysokú úroveň bezpečnosti aplikácie v kombinácii s vynikajúcim výkonom.
Špeciálna Karboxymethylcelulóza (CMC) VinoStab® 2.0 prináša tieto výhody:
- Karboxymethylcelulóza osvedčená dlhoročnými skúsenosťami
- Starostlivo vybraná základná surovina Karboxymethylcelulózy ( CMC ) bez prímesí
- Výrazne zlepšená filtrovateľnosť, a to aj pri vyšších dávkach.
- Medzi aplikáciou a filtráciou nie sú potrebné žiadne čakacie doby.
- Spoľahlivá stabilizácia proti tvorbe vínneho kameňa počas dlhého časového obdobia.
- Konštantný výkon počas celého procesu filtrácie.
Dávkovanie a aplikácia:
Dávka: je 100 - 400 ml VinoStab-u 2.0 na 100 L vína podľa nasýtenia vína kryštalickými centrami.
Stabilizačný účinok závisí od nasýtenia ošetrovaných vín. Pre využitie plného potenciálu tohto produktu a dosiahnutie najlepších výsledkov odporúčame dávkovanie v hornom rozsahu spektra, až do 400 ml/100 l. To zaručuje maximálnu účinnosť účinnosť. Odporúčame tiež predchádzajúce laboratórne testovanie na určenie presného potrebného dávkovania.
Zrieďte VinoStab® 2.0 vo víne v pomere: 2:1. Zabezpečte dostatočnú distribúciu v nádrži dôkladným premiešaním. Víno je možné plniť do fliaš priamo bez čakania. Alternatívne je možné VinoStab® 2.0 pridať priamo pomocou dávkovacieho čerpadla.
Vína, ktoré sa majú stabilizovať s VinoStab® 2.0, musia najskôr prejsť vhodnou úpravou bentonitom, najlepšie NaCalit®PORE-TEC. Aj zanedbateľné množstvo bielkovín môže spôsobiť zákalové reakcie. VinoStab® 2.0 by mal byť poslednou aplikáciou pred plnením do fliaš.