Oenoferm® Champ sú aktívne suché vínne kvasinky na výrobu šumivých vín klasickou aj tankovou metódou. Ide o kmeň Saccharomyces cerevisiae (bayanus) selektovaný v oblasti Champagne. Zvlášť vhodné sú na výrobu šumivých vín najvyššej kvality sekundárne kvasiacich vo fľaši. Vína sú charakterizované jemnou ovocnou arómou. V dochuti je cítiť decentné kvasinkové a orieškové tóny. Taktiež je možné tieto kvasinky použiť na rozbehnutie zastaveného kvasenia.
Odporúčané odrody: | Pre všetky druhy šumivých vín a sektov |
Tvorený charakter vo vínach: | Jemne ovocná vôňa V dochuti biskvit a orieškové tóny. |
Dávka: | 20 - 40 g/hl muštu |
Odporúčaná teplota pri kvasení: | 14 - 26 °C |
Nároky na výživu: | Nízke |
Nároky na aktivátor: | Nie je vyslovene potrebné. Rehydratácia s VitaDrive® podporí čistejší priebeh kvasenia |
Tolerancia na alkohol: | Do 16 % |
Nástup kvasenia: | Rýchly |
Priebeh kvasenia: | Rýchly a rovnomerný |
Iné vlastnosti: | Pri plnení fliaš pred fermentáciou odporúčame spolu s kvasinkami pridať Erbslöh CompactLees kvôli lepšiemu striasaniu kalu z kvasiniek po prekvasení. |
Na získanie optimálneho množstva životaschopných buniek kvasiniek odporúčame pridať 20 - 40 g Oenoferm® Champ na 100 l primárneho vína. Toto zabezpečuje rýchly nástup fermentácie a dominanciu nad voľne žijúcimi mikroorganizmami. V rehydratačnom postupe je zmysluplné použiť biologický kvasinkový aktivátor VitaDrive® v rovnakom množstve ako je množstvo kvasiniek s cieľom posilniť kvasinky v ranom štádiu ich života. Na fermentáciu odporúčame použiť kvasinkovej odporúčame použiť kvasinkové výživy z druhov Vitamon® alebo VitaFerm®.