Oenoferm® Champ sú aktívne suché vínne kvasinky na výrobu šumivých vín klasickou aj tankovou metódou. Ide o kmeň Saccharomyces cerevisiae (bayanus) selektovaný v oblasti Champagne. Zvlášť vhodné sú na výrobu šumivých vín najvyššej kvality sekundárne kvasiacich vo fľaši. Vína sú charakterizované jemnou ovocnou arómou. V dochuti je cítiť decentné kvasinkové a orieškové tóny. Taktiež je možné tieto kvasinky použiť na rozbehnutie zastaveného kvasenia. 

| Odporúčané odrody: | Pre všetky druhy šumivých vín a sektov |
| Tvorený charakter vo vínach: | Jemne ovocná vôňa V dochuti biskvit a orieškové tóny. |
| Dávka: | 20 - 40 g/hl muštu |
| Odporúčaná teplota pri kvasení: | 14 - 26 °C |
| Nároky na výživu: | Nízke |
| Nároky na aktivátor: | Nie je vyslovene potrebné. Rehydratácia s VitaDrive® podporí čistejší priebeh kvasenia |
| Tolerancia na alkohol: | Do 16 % |
| Nástup kvasenia: | Rýchly |
| Priebeh kvasenia: | Rýchly a rovnomerný |
| Iné vlastnosti: | Pri plnení fliaš pred fermentáciou odporúčame spolu s kvasinkami pridať Erbslöh CompactLees kvôli lepšiemu striasaniu kalu z kvasiniek po prekvasení. |
Na získanie optimálneho množstva životaschopných buniek kvasiniek odporúčame pridať 20 - 40 g Oenoferm® Champ na 100 l primárneho vína. Toto zabezpečuje rýchly nástup fermentácie a dominanciu nad voľne žijúcimi mikroorganizmami. V rehydratačnom postupe je zmysluplné použiť biologický kvasinkový aktivátor VitaDrive® v rovnakom množstve ako je množstvo kvasiniek s cieľom posilniť kvasinky v ranom štádiu ich života. Na fermentáciu odporúčame použiť kvasinkovej odporúčame použiť kvasinkové výživy z druhov Vitamon® alebo VitaFerm®.
